Weersverwachting Mljet

Mljet National Park

Het Mljet National Park is in 1960 opgericht en heeft een totale oppervlakte van 98 vierkante kilometer. Het eiland Mljet bestaat uit dicht bossen en het is een bergachtig gebied. 90% van het eiland wordt bedekt met bos die begroeid is met aleppodennen en steeneiken. De twee zoutwatermeren – Veliki Jezero en Malo Jezero – op dit eiland bevatten kalkstenen laagten die door een kanaal verbonden zijn. Het westelijke deel was in de Romeinse tijd een vakantieoord voor de rijken. Van de villa’s die zij hier bouwden kun je de ruïnes bekijken. In het midden van het Veliki Jezero meer ligt het Mariaklooster. Deze benedictijnenklooster dateert uit de 12e eeuw. Het Veliki Jezero meer heeft een totale oppervlakte van 1,45 kilometer en is maximaal 46 meter diep. Via verschillende kanalen is dit meer enerzijds met de zee en anderzijds met een kleiner meer – Malo Jezero – verbonden.

31 vierkante kilometer van het eiland is bijna compleet bebost. In de 19e eeuw zijn hier mangoesten geplaatst die de slangen moesten doden. Deze mangoesten leven hier nog steeds. Verschillende plekken op het eiland zijn ideaal voor duikers. Onder het water kun je naar onderwaterravijnen en grotten duiken. Daarnaast zijn hier veel verschillende vissoorten, waaronder de zaagbaars en de bedreigde monniksrob.

Het zuidelijkste puntje op het eiland, genaamd Sapluna, is uitgeroepen tot natuurreservaat. Dit heeft te maken met de dichte bebossing van dennen- en eikenbossen. Sapluna heeft ook het mooiste stukje strand van dit gebied. De oude vissersdorpen zijn leuke plekjes om een paar dagen te verblijven. Deze dorpen worden vaak omringd door baaien en grotten. Over het algemeen wonen hier veel vissers en boeren.


Boek een vakantie naar Kroatië via een reisorganisatie

TUI heeft een zeer ruim aanbod in verschillende soorten reizen naar Kroatië. Lees meer…

Djoser, bijna 30 jaar dé specialist voor actieve rondreizen, wereldwijd. Lees meer…

Kroatië heeft een eeuwenoude cultuur en een overweldigende kustlijn. Topic Travel heeft de mooiste vakantiehuisjes voor je op een rij gezet. Lees meer…

Rondreizen, autovakantie, wandelen en fietsen in Istrië, Kvarner, Dalmatië en Dubrovnik. Lees meer…