De Kroatische Rivièra is misschien wel de mooiste van Europa. We zetten 12 redenen op een rij waarom je deze de volgende keer dat je op reis gaat boven aan je lijstje zou moeten zetten.

1. Middeleeuws Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige middeleeuwse stad, waar de zon meer dan 250 dagen per jaar schijnt. Het centrum stamt nog uit de 14e eeuw en is het best bewaard gebleven in heel Europa. Het historische centrum van deze stad maakt de Kroatische Rivièra haast in z’n eentje tot een van de mooiste van Europa.

2. Kabelbaan met uniek uitzicht

Vanuit Dubrovnik heb je de mogelijkheid om met een kabelbaan boven de kustlijn uit te stijgen. Eenmaal boven kun je in restaurant Panorama genieten van een hapje en een drankje met het beste uitzicht dat je je kunt voorstellen. De kabelbaan zorgt ervoor dat je de Kroatische Rivièra in z’n volle glorie kunt aanschouwen.

3. Prachtige kustlijn

Ook de rest van de kustlijn is prachtig om te zien. Het is vanuit Dubrovnik bijvoorbeeld een goed idee om langs de kust naar Cavtat te rijden. Het is een rit van 20 kilometer, die je waarschijnlijk ook nog een keer andersom zal willen rijden. Je kunt verblijven in Cavtat, Mlini en Srebreno of er gewoon langs rijden op weg naar je volgende bestemming.

4. Eilandhoppen langs de Kroatische Rivièra

Om de Kroatische Rivièra zo goed mogelijk te leren kennen kun je er bovendien uitstekend eilandhoppen. Daar heb je geen luxe jacht voor nodig. De eilanden liggen voldoende dicht bij elkaar, zodat je zelfs met een kajak kunt oversteken. Uiteraard zijn er ook (zeil)boten beschikbaar om over te varen.

Kajaks aan de Kroatische kust

Kajaks aan de kust van Kroatië (foto: Wikimedia)

5. Geweldige villa’s

De verblijven langs de Kroatische Rivièra zijn van topniveau, er zijn tal van luxe villa’s beschikbaar. Ze gaan mooi op in het landschap en zijn niet zelden voorzien van een spa en andere luxe faciliteiten. Het zijn ware killer-villa’s langs de Kroatische Rivièra.

6. Dineren met uitzicht

Dineren doe je langs de Kroatische Rivièra standaard met het mooist mogelijke uitzicht. Je kijkt tijdens het prikken van een vorkje uit over een mooie kustlijn met de bijzondere pittoreske dorpjes.

7. Bars op de kliffen

Op de kliffen langs de Kroatische Rivièra vind je zowel een aantal restaurants als leuke bars. Dat betekent dat het nog nooit zo spannend was om een biertje of een lekkere cocktail voor je neer te laten zetten.

Een 'geheime' klifbar aan de Kroatische kust

Een ‘geheime’ klifbar aan de Kroatische kust (beeld: YouTube)

 

8. De Kroatische wijn

Probeer in de bars op de kliffen langs de Kroatische Rivièra in ieder geval eens de Kroatische wijn. Er zijn meer dan 1.000 wijnboerderijen in de omgeving, op basis van 64 verschillende druivensoorten en -variaties.

9. Betina Cave Beach

Een bijzondere locatie langs de Kroatische Rivièra is bijvoorbeeld Betina Cave Beach. Je hebt er de mogelijkheid om in koel water te zwemmen, prachtig helderblauw. Je komt er lopend, met de boot of zwemmend.

10. Op de set bij Game of Thrones

Liever op het droge op stap? Ontdek dan de set van Game of Thrones langs de Kroatische Rivièra, onder andere in Dubrovnik.

Bezoek de locaties uit Game of Thrones in Dubrovnik

Bezoek de locaties uit Game of Thrones in Dubrovnik (beeld: YouTube)

11. De zomer in Dubrovnik

Tijdens de zomermaanden vier je in Dubrovnik verschillende festivals en andere lokale feesten. De lokale bevolking weet hoe ze een feestje bouwt, waardoor het bruist langs de Kroatische Rivièra.

12. Bijzondere buurlanden

Tenslotte sta je vanuit de Kroatische Rivièra heel snel in de bijzondere buurlanden die het land rijk is. Breng een bezoek aan Montenegro of aan Bosnië Herzegovina. De landen kennen nog relatief weinig toeristen, waardoor er nog van alles te ontdekken valt.

Foto Dubrovnik: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *