Ben je in Zagreb en ben je benieuwd naar de top 5 dingen om te doen, of wordt het nu echt tijd om je reis voor te gaan bereiden? Wij zetten 5 leuke tips van locals voor je op een rij, zodat je goed van start kunt gaan om Zagreb te ontdekken.

Stadswandeling door Zagreb

Hoe kun je beter van start gaan met de Top 5 dingen om te doen in Zagreb dan met een stadswandeling? De hoofdstad van Kroatië is prachtig om te zien, dankzij de compacte opbouw kun je er in zo’n 1,5 uur een aantal bijzondere plaatsen zien. Met een stadswandeling door Zagreb kom je bijvoorbeeld langs de historische Stone Gate, de kathedraal van Zagreb, Krvavi Most en de Strossmayer Promenade.

Bijzondere ruïne uit WWII

Duik je liever de geschiedenis van Zagreb in, of lijkt je dat een goede volgende stap? Breng dan een bezoek aan Villa Rebar, een bijzondere ruïne uit de Tweede Wereldoorlog. Het is een favoriet van veel locals binnen de Top 5 dingen om te doen in Zagreb, bijvoorbeeld wanneer ze familie of vrienden meer willen vetellen over de recente historie van de stad. Villa Rebar in Zagreb was ooit de riante woning van Ante Pavelic, via de tunnels kon hij de bunkers in de omgeving goed bereiken.

Lotrscak-toren in Zagreb

Een ander bijzonder gebouw binnen de Top 5 dingen om te doen in Zagreb is de Lotrscak-toren. De toren werd al in de 13de eeuw gebouwd, ter bescherming van de zuidelijke stadspoort. De top van de toren biedt een prachtig uitzicht over de stad. Zorg er bij voorkeur voor dat je er om 12 uur ‘s middags aanwezig bent, wanneer de Kroaten volgens een honderden jaren oude traditie een kanon afvuren op de Turken aan de overkant van de Sava.

Kleurrijke Dolac-markt

Is het binnen de Top 5 van dingen om te doen in Zagreb tijd voor wat ontspanning, of wil je even lekker winkelen? Ga dan naar de Dolac-markt, een markt waar veel locals komen om hun fruit en andere voedingsmiddelen te kopen. Het is er met name in de weekenden erg druk, wanneer iedereen toe lijkt te zijn aan heerlijk verse producten en bijzondere accessoires.

Rust in de botanische tuinen van Zagreb

Uitrusten doe je uiteindelijk in de botanische tuinen van Zagreb; die zich als een oase van stilte in het midden van de stad bevinden. Je vindt er bomen van 120 jaar oud, naast comfortabele bankjes waarop je de reisgids of de overige onderdelen van de Top 5 dingen om te doen in Zagreb nog eens op je gemak door kunt nemen.

Foto: Wikimedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *