Weersverwachting Istrië

Achterland van Istrië

Sinds de jaren 90 worden de kleine steden die in het achterland van Istrië liggen steeds meer bewoond. Dit komt door het agrotoerisme, wat sindsdien toegenomen is. Boerderijvakanties, wijnteelt en olijfroutes kwamen vanaf de jaren 90 meer en meer onder de aandacht.

Op het stadsstrand van Opatija heb je uitzicht op het Ucka-gebergte. Dit is de hoogste berg van Istrië. Villa Agnolia is een schitterend bouwwerk die in 1844 werd gebouwd. In Opatija staan meer dan 50 exclusieve hotels waarvan En Quarnero de meest exclusieve en oudste is. In het Toerismemuseum, die in Villa Agnolia is gevestigd, zie je op wandpanelen, dia’s en amateurfilmpjes de geschiedenis van het toerisme in Kroatië die sinds 1884 op gang kwam.

Restaurant Le Mandrac is een van de beste restaurants van Kroatië. De bekendste gerechten die hier geserveerd worden zijn brandnetelgnocchi en vacuümbereide zeeduivel.

In Oklen ligt een 6 hectare groot lavendelveld die lila kleurt. Dit is Kroatisch’ grootste lavendelveld. De lavendel wordt hier in kleine zakjes verkocht. Lavendel helpt tegen migraine en hoofdpijn, depressies, jicht, motten, muggen en andere insecten.

Richting Motovun rijd je tussen bossen vol wilde truffels. Motovun ligt op de top van een beboste berg. De straat die je naar de top leidt staat vol met winkels waar je truffels, olijfolie en lokale wijn kunt kopen. Echter, het uitzicht over het dal en de Mirna-rivier is het mooiste om te zien in deze stad. Dit uitzicht kun je parallel aan de truffelweg zien. Tussen Motovun en Groznjan bevindt zich een exclusief restaurant met truffelgerechten.

In Ipsa groeien 1000 olijfbomen op groene, steile hellingen. De olijfolie wordt op de juiste temperatuur, in grote roestvrijstalen tanks bewaard. De wijn die hier wordt gemaakt, wordt als een van de beste ter wereld beschouwd. Dit heeft te maken met de vruchtbare grond en de ideale mix van regen en zon in dit gebied.

Groznjan is een echt kunstenaarsstadje. Er bevinden zich veel galeries en werkplaatsen waar je schilderijen, keramiek, handgemaakte poppen, handbeschilderde zijden sjaaltjes en nog veel meer kunt kopen. ’s Zomers vinden er internationale muziekcursussen voor jonge musici plaats. Verder staat er een mooie barokkerk afkomstig uit 1770 en een 15e eeuws stadsmuur en –poort die er nog gedeeltelijk staat. Omdat Groznjan op een bergtop ligt heb je hier een mooi uitzicht over het Mirna-dal en andere delen van Istrië.

Onderin de wijnkelder van de wijnboerderij in Kabola wordt elk jaar 1.800 liter wijn bewaard. Jaarlijks worden er 100.000 tot 150.000 flessen gemaakt. Sinds 1891 wordt de wijnboerderij door de familie Markezic geleid. Tijdens een rondleiding leer je meer over hoe wijn gemaakt wordt. Daarnaast mag je verschillende wijnsoorten proeven. Reserveer van tevoren.

Deze baai bevat veel vis en schaaldieren. Dit komt omdat het zoete water zich met het zoute mengt. De Kvarnerbaai grenst enerzijds aan Istrië en anderzijds aan centraal Dalmatië. Eilanden verspreid op verschillende plekken in de baai zijn zowel bekleed met rotsachtige landschappen als mooie stranden.

Langs de 12 kilometer lange strandboulevard van Lungomare kun je een prachtige wandeling maken. Aan de ene kant loop je langs de Kvarnerbaai en de andere kant wordt geflankeerd door de exclusieve hotels van Opatija.


Boek een vakantie naar Kroatië via een reisorganisatie

TUI heeft een zeer ruim aanbod in verschillende soorten reizen naar Kroatië. Lees meer…

Djoser, bijna 30 jaar dé specialist voor actieve rondreizen, wereldwijd. Lees meer…

Kroatië heeft een eeuwenoude cultuur en een overweldigende kustlijn. Topic Travel heeft de mooiste vakantiehuisjes voor je op een rij gezet. Lees meer…

Rondreizen, autovakantie, wandelen en fietsen in Istrië, Kvarner, Dalmatië en Dubrovnik. Lees meer…