Weersverwachting Kroatië

Informatie over Kroatië

Denk je na over een reis naar Kroatië, of ben je benieuwd wat het landen te bieden heeft nu je de vakantie geboekt hebt? Het unieke van dit land is dat het alles te bieden heeft, het is een veelzijdige vakantiebestemming aan de Middellandse Zee. Kroatië heeft mooie stranden aan de Adriatische Zee, net als een prachtige natuur en een rijke culture historie. In 2012 was Kroatië gastheer van de Vakantiebeurs in Nederland, waardoor steeds meer toeristen dit land ontdekken.

Kroatië is goed voor zo’n 8.000 kilometer aan kust en maakt sinds 2013 onderdeel uit van de Europese Unie. Daarnaast heeft het land prachtige bezienswaardigheden en is er zelfs Romeinse historie te vinden, terwijl het dak er aan de andere kant af gaat op de verschillende strandbestemmingen. Kroatië staat onder andere bekend om de leuke haventjes, het schilderachtige landschap en natuurlijk de heerlijk ontspannen manier van leven. Bovendien kun je er al vanaf €10 goed uit eten, de prijzen liggen er vaak een stuk lager dan hier bij ons.

Meer dan een strandvakantie in Kroatië

Kroatië ligt voor een groot deel aan de Adriatische Zee, maar heeft veel meer te bieden dan alleen als strandbestemming. Je vindt er bijvoorbeeld 1.000 vierkante kilometer aan prachtige natuur, van bossen tot aan hoge bergen. Daarnaast is het er de moeite waard om gewoon eens door de verschillende schilderachtige plaatsjes te rijden, die je even terugbrengen naar de Middeleeuwen of je in aanraking brengen met de lokale bevolking. Probeer de taal een beetje te leren spreken, of geniet van de zeer smalle straatjes en steegjes die je er tegen zal komen.

Bovendien kom je in Kroatië diverse musea tegen, bijvoorbeeld met Romeinse opgravingen en overblijfselen uit een periode die honderden tot duizenden jaren achter ons ligt. De rijke culture historie zorgt ervoor dat zowel de liefhebber van natuur, cultuur als het strand en de discotheken er alle kanten op kan. Kroatië is een zeer veelzijdige bestemming, waarin de diverse populaire steden in het land bovendien hun eigen karakter hebben. Je kunt er een bezoek brengen aan Porec, Rovinj en Pula om van het strand te genieten, of aan de andere kant de historie van Split en Dubrovnik induiken.

Populaire strandbestemmingen in Kroatië

Houd je van de zee, de zon en het strand? Dan kun je in Kroatië onder andere afreizen naar Porec, Rovinj en Pula. Het zijn drie bestemmingen in Istrië, waar je heerlijk bruin kunt bakken onder het genot van een hapje en een drankje. Het gebied ligt relatief dichtbij Nederland. Naast de stranden heeft het onder andere cultuur te bieden, waardoor je er bovendien een dag heerlijk op uit kunt trekken. In steden als Porec, Rovinj en Pula vind je onder andere overblijfselen uit tijden die ver achter ons liggen, net als kronkelige straatjes en een gemoedelijke sfeer waarin iedereen in de vakantiestemming lijkt te zijn.

Met name Porec staat bekend om het historische centrum, net als de indrukwekkende boulevard aan de kust. Je kunt er tot diep in de nacht genieten van de beste cocktails of de mooie schepen die er aanmeren. Wil je aan de andere kant ook andere bestemmingen verkennen of het binnenland intrekken? Je kunt eenvoudig reizen naar bijvoorbeeld Rovinj en Pula, of er juist voor zorgen dat je naast Istrië ook een ander deel van Kroatië kunt leren kennen.

Split en Dubrovnik

Ben je op zoek naar de historie van Kroatië, bijvoorbeeld in de tijd dat het nog tot Joegoslavië behoorde? Dan zijn bijvoorbeeld Split en Dubrovnik zeer de moeite waard. Je vindt er onder andere gerechten die nog aan de oude tijd doen denken. Vanuit Split kun je bovendien heel eenvoudig doorreizen naar Bosnië-Herzegovina, een land dat weer een heel ander karakter heeft dan Kroatië zelf.

Dubrovnik is een prachtige vestingstad, waar de stadsmuur nog altijd een belangrijke rol speelt. Je kunt er langs en doorheen wandelen, om een indruk te krijgen van de rijke historie die er achter de stad schuilgaat. Breng er onder andere een bezoek aan de prachtige kerken, net als bijvoorbeeld het Franciscaner klooster. Met de veerdiensten vanuit Dubrovnik heb je de mogelijkheid om eenvoudig door te reizen naar bijvoorbeeld Ancona en Bari, twee plaatsen in Italië. Wat dat betreft kun je vanuit daar alle kanten op.

Zagreb als hoofdstad

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en voor veel mensen de plaats van aankomst. Velen van hen reizen direct door naar bijvoorbeeld de kuststeden, terwijl dat niet terecht is. De stad heeft 44 musea, 33 theaters en 22 bijzondere kerken te bieden, waardoor het meer dan de moeite waard is om een bezoek te brengen aan deze stad. Zagreb lijkt sterk op bijvoorbeeld Wenen en Boedapest, het is een stad op de balkan met een unieke sfeer die bijdraagt aan rijke vakantie-ervaringen.

Low-budget vakantie naar Kroatië

Wil je graag voordelig op vakantie? Kroatië is bij uitstek geschikt als een lowbudget-bestemming, met name omdat een groot deel van de Nederlanders de bestemming nog niet ontdekt heeft. Je betaalt er een scherpe prijs voor de mooiste plaatsen op campings en wanneer je uit eten gaat of je een avond wilt gaan stappen houd je gemakkelijk geld over. Zorg er wel voor dat je voor eventuele campings vooraf even goed in de reisgidsen kijkt, het aanbod is er kleiner dan in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje waar je er in de nabije omgeving altijd eenvoudig een aantal kunt vinden.

Kroatië als lid van de Europese Unie

Kroatië is sinds 1 juli 2013 lid van de Europese Unie. Dit heeft een boost qua toerisme opgeleverd, het zorgt er daarnaast voor dat je er heel eenvoudig naartoe kunt reizen. Overigens maakt Kroatië nog geen onderdeel uit van de Europese Unie, waardoor je er wel nog altijd met de lokale munteenheid dient te betalen, de Kuna. Je kunt er nog niet terecht met de euro, al heb je in Kroatië wel veel mogelijkheden om geld te pinnen met je pinpas of er een betaling te verrichten met je creditcard.

photo credit


Boek een vakantie naar Kroatië via een reisorganisatie

Kroatië heeft een eeuwenoude cultuur en een overweldigende kustlijn. Topic Travel heeft de mooiste vakantiehuisjes voor je op een rij gezet. Lees meer…

TUI is een bekende naam in de reiswereld. TUI (voorheen in Nederland ook bekend als Arke) is naast een reisorganisatie ook een luchtvaartmaatschappij. Lees meer…

Ervaar de ontembare schoonheid van Kroatië! Dit land biedt schitterende natuurgebieden. En Belvilla biedt tal van mooie vakantiehuizen op verschillende mooie plekken. Lees meer…

Elmar is een van de oudste Nederlandse internetbedrijven en biedt een actueel aanbod aan schitterende Kroatië-vakanties. Lees meer…