Weersverwachting Krka

Krka National Park

Het Krka National Park is 109 vierkante kilometer groot en in 1985 opgericht. Hier loopt de rivier de Krka naar beneden die als eindbestemming in de baai van Sibenik stroomt. De Krka rivier is 75 kilometer lang en begint in een ravijn in een kalksteenplateau. De Roski Slap en Skradinski Buk zijn de mooiste van de vele watervallen in dit park. Hierna stroomt de Krka rivier in verschillende meren en stroomversnellingen naar haar eindbestemming. De meren zijn omgeven van veel bossen. Ook hier komen weer veel verschillende soorten vogels voor.

Zoals eerder benoemd zijn de Roski Slap en Skradinski Buk de mooiste watervallen van dit park. Via de wandelpaden kun je naar deze watervallen lopen. De Skradinski Buk is een 45 meter hoge waterval die in 17 fases over 800 meter afstand naar beneden klettert. Dit geeft een zeer spectaculair aangezicht en daarom is dit een van de mooiste watervallen die Kroatië heeft. De Roski Slap is een waterval die meer dan 25 meter naar beneden stort in een brede en diepe rivier.

In het Visovac-meer staat een klooster die in 1445 aan het water is gebouwd. Dit meer ligt in het midden van het park. Rond dit meer, waarvan delen begroeid zijn met eiken en waar steile stukken en heuvelachtige landschappen te vinden zijn, leven hele families van zilverreigers.

In Skradin ligt een van de hoofdingangen naar het Krka National Park. Hier kun je ook met een boottocht naar de watervallen varen. Bij Skradin ligt een laag gelegen meer waar het water ’s zomers smaragdgroen kan kleuren. Hier kun je ook heerlijk picknicken, zonnen en zwemmen. Daarnaast is Skradin een mooi idyllisch stadje. Naast de vele wandelingen die je hier kunt maken, kun je met een kleine cruise over het Visovac-meer naar het klooster varen waar je een bezoek aan brengt.


Boek een vakantie naar Kroatië via een reisorganisatie

TUI heeft een zeer ruim aanbod in verschillende soorten reizen naar Kroatië. Lees meer…

Djoser, bijna 30 jaar dé specialist voor actieve rondreizen, wereldwijd. Lees meer…

Kroatië heeft een eeuwenoude cultuur en een overweldigende kustlijn. Topic Travel heeft de mooiste vakantiehuisjes voor je op een rij gezet. Lees meer…

Rondreizen, autovakantie, wandelen en fietsen in Istrië, Kvarner, Dalmatië en Dubrovnik. Lees meer…