Pula is de stad van het beroemde amfitheater, een mooie lichtshow in de scheepswerf en bovendien prachtige stranden. Je vindt in Pula onder andere een bijzonder natuurgebied, waardoor de stad alles te bieden heeft voor een geslaagde stedentrip naar Pula.

Amfitheater in Pula

Het amfitheater in Pula werd al gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Het bood plaats aan meer dan 20.000 toeschouwers die er onder andere keken naar de gladiatoren die er met elkaar vochten. In de ondergrondse ruimtes wachtten gevaarlijke dieren zoals leeuwen, net als in het Colosseum in Rome. Er is een netwerk van wel 10km beschikbaar onder de stad, dat toegang bood tot het amfitheater. Een deel van de gangen is te bezoeken vanuit het museum.

stedentrip naar pula boog sergius

Het amfitheater in Pula is lange tijd gebruikt geweest voor markten en toernooien. Tegenwoordig is de locatie beschikbaar voor concerten van de grote sterren der aarde. Het ware bijvoorbeeld Elton John, Andrea Bocelli en Sting die er een optreden gaven. In de zomermaanden worden er in het amfitheater in Pula filmvoorstellingen gegeven, waardoor het de grootste openluchtbioscoop ter wereld is.

Lichtshow bij de grote kranen in de scheepswerf

Zodra de avond valt in Pula heb je bovendien de kans om een andere bijzondere voorstelling te gaan bekeken. Iedere zomeravond is er in de scheepswerf sprake van een mooie lichtshow. Tussen zonsondergang en middernacht worden de grote kranen op een spectaculaire wijze verlicht, waardoor er een bijzonder schouwspel ontstaat aan de andere kant van het ware. De kranen vormen een belangrijke blikvanger voor de stad. Dean Skira is wereldwijd beroemd om zijn werk als lichttechnicus. Hij ontwierp een bijzondere lichtshow in Pula die zeer de moeite waard is.

Prachtige stranden van Pula

Overdag kun je in Pula genieten van de heerlijke stranden die je er vindt. Het water is er azuurblauw en uiterst helder, waardoor je kunt rekenen op een tropische ervaring. De stranden vind je langs de bekende Lungomare. Het is de vier kilometer lange boulevard van de stad. Vanaf daar zorg je er in Pula eenvoudig voor dat je een plekje kunt bemachtigen om in het heldere water wat verkoeling te zoeken.

Een groot deel van de kust bestaat uit rotsstranden. Daarnaast zijn er in de kleinere baaien een aantal kiezelstranden beschikbaar. Je kunt daar je bedje of handdoek neerleggen, bijvoorbeeld om een middagje van de zon te genieten van Pula.

stedentrip naar pula kamenjak

Uniek natuurgebied Kamenjak

Liever de natuur in? Iets ten zuiden van Pula vind je Kamenjak. Dit is een bijzonder natuurgebied dat op een mooie manier laat zien hoe rijk de natuur van Kroatië is. Het is de ideale plaats om tijdens een stedentrip naar Pula te zorgen voor een fijn moment van rust. Het is een mooi ruig gebied dat nog grotendeels ongerept is. Neem bij voorkeur je zwemkleding mee, aangezien je ook in Kamenjak de mogelijkheid hebt om het water in te gaan.

Pula is een stad van uitersten, waar je zowel overdag als ‘s avonds van alles kunt ontdekken. Tijdens een stedentrip naar Pula variëren de activiteiten van ontspannen op het strand tot de bijzondere lichtshow in de scheepswerf of een voorstelling in het amfitheater.

Foto’s: Pixabay

This Post Has One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *